28 Eylül 2015 Pazartesi

Biten bir tatil daha....

Hayatımıza son yıllarda yerleşen “çocukla tatil” olgusunu iyice alışmaya başladık. Artık daha kolay hazırlanabiliyor, daha az eşyayla idare edebiliyor ve daha çok eğlenebiliyoruz. Ne yazık ki tatil konusunda cesur davranamıyorum. Hem biraz Dora düzenine ve evine çok bağlı bir çocuk olduğundan, hem de dinlenmek istediğimden öyle uzun bir üç kişilik yurt dışı aile tatili yapamadık. Bu yıl çok planlamıştım ama yine tüm aile otel tatilini tercih ettik. Hem annemlerle zaman geçirdik, hem de onlar çocukların bakımına yardımcı olduğundan dinlenebildik.



Bu yıl daha önceki yazlar gibi yiyecek taşımadım tatile, yemek için Dora’yı zorlamamaya, rahat bırakmaya karar verdiğim için biraz sağlıksız ve az beslendi ama kendimi tutmaya çalıştım. Onun dışında eğlenceliydi, bol bol oynadık, yüzdük, kaydık, dans ettik… En güzeli beraber uyuduk. Tatillerde kurallarımız esnetip beraber uyuyoruz, çok keyifli oluyor. Bu dönemde poz vermekten pek hoşlanmadığı için fotoğraflarımız az, ancak canı isterse güzel şeyler çıkabiliyor, eskisi gibi güzel fotoğraflarla dönemiyoruz tatillerden... Tatil dönüşü çok suya girmenin etkisiyle otit geçirdi, kulak ağrısı çekti biraz, o da can sıkıcı kısmı oldu.


Artık büyüdüğü için yanımıza aldığımız eşyalar da azalıyor. Yine en büyük bavul Dora’nın ama daha çok giyecek içeriyordu. Güneşin yan etkilerinden korktuğum için uzun kollu, kapalı, UV protect mayolar kullandım sürekli, artık hareketlerini kısıtlayamadığım için çok işlevsel oldu. Yüzme okulu Aquatots’dan aldığım mayo oldukça kaliteli ve rahattı, i-play’dan aldığım takım kaliteli ama rahatsızdı, İmaginarium’dan aldığım ise beni de şaşırttı ama kalitesizdi.

Deniz, havuz kenarında en önemli aksesuarlardan biri de ayakkabılar. Şıklıktan çok rahatlığı düşünmeyi öğrendim bu yaz. Gün içinde Crocs terlikler ve Birkenstock sandaletler, su kenarında da Slipstop ayakkabılar her türlü giysiyle hayatımızı kurtardı.

Çocuk gözleri de güneşe karşı korunması gerektiğinden ve minik kuşum meraklı olduğundan ona iki Ray-ban gözlük aldım. Bu konuda markanın güvenilir olması çok önemli. Ray-ban kids oldukça başarılı. Başta hevesliydi ama sonra sıkıldı, şapkanın koruyucuyla yetindi.

Ne kadar yüzme dersi alsa ve iyi yüzebilse de dalgalı deniz ve havuz kenarında biraz da yalnız eğlenebilmesi için son dönemlerde çok güvendiğim Myminibaby kolluklardan hem Arda’ya hem Dora’ya aldım. Özgür olunca çok rahat ettiler, biz de biraz dinlenebildik.


Güneş koruyucu için hala mineralli ürünleri tercih ediyorum. Bioderma ve Trukid kullandım. Çok da koruduğum için bir sıkıntı yaşamadık. Sivrisinekler için Bella B Buzzy B aldım yine ama bu yıl çok gerekmedi.


Biraz daha keyifli geçmeye başladı tatillerimiz, birkaç hafta sonu kaçamağı yaparız ama artık Dora’yla yurtdışına çıkmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Bakalım, biraz daha planla yapabileceğimi sanıyorum.

1 yorum:

  1. Ben de tatilde kurallarımı esnetiyorum..beraber uyuyoruz istediğini yiyor falan..
    maaşallah güzel fındığa..

    YanıtlaSil