4 Ocak 2014 Cumartesi

Adım adım

İlk yılların çocukların zeka gelişimi için çok önemli olduğunu bildiğimden Dora'ya hep onu bu yönde destekleyecek oyuncaklar almaya çalıştım. Gelişim basamaklarını bildiğim için seçmek zor olmadı. Ama artık büyüdüğü için biraz daha ayrıntılı araştırma gerekmeye başladı. Yazın dışarda vakit geçirdiği için daha kolaydı ama kışın genelde evde olacak ve onunla annem ilgilenecek. Annem de neler yapması, ne öğretmesi gerektiğini bilemediği için zorluk yaşıyordu.
Hamileyken gittiğim bir fuarda tanıştım, Adım adım eğitim setleriyle... O dönemde ilgimi çekmişti. Ayrıntılı araştırma yapınca denemeye karar verdim. Dokuzuncu aydan itibaren başlıyor. Çocuğun ayına göre gelişimini takip etmeye yarayacak bilgileri ve gelişimini destekleyecek aktiviteleri içeren kutular her ay eve gönderiliyor. Bu ay hangi oyuncağı almalıyım sorularına da çözüm oluşturuyor. Ufak ufak materyaller var o ayki aktiviteleri desteklemek için. Ayrıca oyun ve eğitim önerilerini içeren bir de kitap gönderiliyor her ay.

Dora zaten kitaplara meraklı bir bebek olduğu için ilgisini çekti ilk ay. Yalnız aktiviteler ona biraz basit geldi. Dokuzuncu ay için öğretilmek istenen birçok şeyi zaten uzun zamandır yapabildiğinden kitabı çabucak bitirdi. Yine de tüm bebekler gibi tekrarlamaktan hoşlandığı için kitap ay boyunca elimizden düşmedi. Annem için de çok yardımcı oldu. Zaten en önemli amacı çocuklarla kaliteli vakit geçirmeyi desteklemek. Çünkü ailelerin en önemli sorunu çocukla birlikteyken ne yapacağını bilememek...
İnternet sitesinde verilen bilgiler çok etkileyici, şu anda dördüncü aydayız, bakalım devamında Dora'nın ilgisi nasıl olacak. Eğitim setleri dört yaşa kadar devam ediyor. Dora'nın tepkilerine göre yenileyip yenilememeye kara vereceğiz...

7 yorum:

  1. ben kızıma da oğluma da aboneyim. Çok memnunum. kızım 3-4 yaş aldık. Dikkatli saklıyorum oğluma da kalsın diye.
    çok güzel bir
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel, Dora da seviyor, umarım hep böyle devam eder...

    YanıtlaSil
  3. biz de badem 9 aylık olduğundan beri abone idik,
    4 yaştan itibaren bıraktık, çok eğlenceli,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, geri dönüp bakınca memnun kaldınız mı bu setten? Biz de 4 ayımızı bitirdik bı tarz şeyler arıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Dora'ya geçen yıl annem baktığı için ona çok yardımcı oldu. Birlikteyken annem ne yapması gerektiğini daha iyi biliyordu. Bu yıl hem kreş planladığım hem de Dora'ya az geldiği için bıraktık. Sevgiler.

      Sil
  5. Merhaba, ozellikle dil gelisimi icin 9.ay setinde neler var, ornek verebilir misiniz, karar vermemde cok etkili olacak, hangi oyun ve oyuncaklari koymuslar?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, benim firmayla bir bağlantım yok, sadece tecrübemi paylaşmıştım. Web sayfasında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Dil gelişimi için sizin çabanız en önemlisi, materyaller sadece size yardımcı olabilir. Sevgiler.

    YanıtlaSil