25 Ocak 2014 Cumartesi

Kapak kızı

Güzel kızımın kapak kızı olması maceralı bir sürece dayanıyor, ona kalıcı olması için doğum günü ayında bir dergide yer almasının hoş olacağını düşündüm. Daha önce yazı yazdığım siteler ve blog nedeniyle görüştüğüm, kapaklarına okuyucu fotoğraflarını yarışmayla seçen bir kaç derginin editörüne Dora'nın fotoğraflarını gönderdim. Olumlu geri dönüşler neticesinde bir dergide kapakta olmasına, bir diğerinde de Dora’yla ilgili bir yazının yayınlanmasına karar verildi. Onun doğumu için yazdığım yazının olmasını tercih ettim.

Yazı iyiydi de Dora'nın bana bile poz vermesi çok zorken tanımadığı insanlarla fotoğraf çekimi yapılacak olması beni korkuttu. Bir kaç gün hazırlık yaptık, güzel giysiler aldık. Aslında bizim için zor olan ama önceden ayarlandığı için değiştiremediğimiz bir günde annemi de alarak gittik çekime. Ben fotoğraf çekerken çok katkısı olduğu için annemin de yanımızda olmasını istedim.

Bir holding binasının alt katındaki stüdyo Dora'ya ilginç geldi. Çok anlayışlı olan ekibe bir süre özel alanına girmeden uzaktan iletişime geçerlerse daha az huysuzlanacağını söyledim. Çocuklarla çalışmaya alışkın oldukları için nasıl yaklaşmaları gerektiğini biliyorlardı. Dora huysuzlanmadı, ilk pozlarda çok rahattı, güzel kareler çıktı. Hatta sonlara doğru yaramazlığı ele aldı. Korkmak bir tarafa, koyduğumuz yerde durmadı, etrafla ilgilendi, şımardı ve sürekli güldü. Şaşırdım ama boşa endişelendiğimi görünce mutlu oldum.

Ocak ayının gelmesini sabırsızlıkla bekledik. Sürpriz olacağı için hastanedeki arkadaşlarımdan başka kimse bilmiyordu. D&R'da dergiyi ilk gördüğümde gerçekten "iyi" hissettim. Yazının yayınlandığını ise annemlerden öğrendim. Fotoğraf seçimleri ve tam sayfa olması çok hoşuma gitti. Aslında doğum gününde sadece Dora'nın kapak olduğu dergiyi vermeyi planlıyordum ama aile birliğinin kararıyla iki derginin de hatıra olarak verilmesine karar verildi.

 
Dergileri temin süreci de eğlenceliydi. Ben D&R'dan sipariş vermeyi teklif ettim ama Ayhan'la babam bir gecikme ihtimaline karşı kendileri almak istedi ve iki günde otuzar dergiyi toparladı.

Partide misafirler ilk gördüklerinde benim Dora için hazırlattığım bir dergi olduğunu sandılar ama ulusal olarak tüm Ocak sayılarının aynı olduğunu öğrenince şaşırdılar. Sanırım hoşlarına da gitti. Eğlenceli ve güzel bir anı oldu. İkisini de çerçeveletip Dora'nın odasına astım, umarım büyüdüğünde onun da hoşuna gider. Nihayetinde her şey onun için...

2 yorum:

  1. Çok güzel bir deneyim olmalı :) Dora 'ya da güzel bi hediye.. bir arkadaşım sayesinde sizi farkettim, takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, gerçekten ilk doğum günü partisi için özendim diyebilirim. Şu anda çerçeveli Dora'nın odasının duvarını süslüyor. Umarım büyüdüğünde onun da hoşuna gider. Bu yıl biraz az ilgilenebildim blogla, umarım eskisi gibi yazmaya devam edebilirim.

      Sil