25 Ocak 2014 Cumartesi

Party time!

Yeni yıl çok hızlı başladı, yetişememe duygum had safhada. Ama bir o kadar güzel ve keyifli günler geçiriyorum. Çok beklediğim, çok hazırlandığım Dora'nın ilk yaş partisini yaptık. Bence çok güzeldi, sanırım konuklar da benim gibi düşündü. Yorucu ama eğlenceli, unutulmaz bir gündü.

Organizasyon için ilk araştırmalara başladığımda Dora daha 4 aylıktı. Hamilelikteki korkularımdan doğum odasını süslemeyi çok abartmamıştım, yine çok güzeldi ama araştırdıkça neler buldum neler... Doğumdan sonra da hem kış olmasından hem de bir çok sıkıntıdan, bir kutlama ya da mevlit yapamadık. İlk dişini tatilde Bodrum'da çıkarınca diş buğdayını da orada yaptık, onun için de kutlama yapma şansımız olmadı. İlerde, kızıma onun aramıza katılmasıyla ne kadar mutlu olduğumuzu anlatmanın yolunun güzel bir doğum günü partisiyle olabileceğine karar verdim.

Mekan çok erkenden netleşti. Dora tüm yazı neredeyse sitenin içindeki kafede geçirdi. Orada daha iyi uyuyor, daha güzel yemek yiyordu. Birçok güzel parti de izledik kafede. Dora'nın doğum gününü de aynı yerde kutlamaya bu şekilde karar verdik. Her gittiğimizde kafamda bir şeyler yerleştirmeye çalıştım.

Çocuk doğum günü organizasyonu yapan bir çok şirket var, hatta çok yakın bir arkadaşım da bu işe merak sarıp Dora'nın doğum günü organizasyonuna talip oldu ama hem onu yorup sıkmak istemedim, hem de profesyonel bir çalışma  olması için bir çok firmayı aylarca araştırdım. Partileri inceledim. Artık çocuk doğum günleri bir tema çerçevesinde yapıldığı için ilk olarak temayı belirlemek gerekiyordu. Önce doğum odasındaki gibi melek temalı bir parti olabileceğini düşündük Ayhan'la, ama sonra ne kadar klasik de olsa prensesimize, prenses temalı bir parti olmasına karar verdik. İkinci sırada parti renklerini belirlemek gerekiyordu. Çocukken sevdiğim, Dora'dan önce uzaklaştığım pembe, kızımla birlikte, özellikle ona çok yakıştığı için, sıcak gelmeye başladı. Yanına gümüş ve siyahı koyunca renkler de netleşti.

Firmaya, hatıralık hediyelere, sunulacak ikramlara, giysilere karar vermek haftalarımı aldı. Çalışırken fırsat buldukça araştırdım ve kaydettim. Doray'la ilgili, Dora'yı hatırlatacak şeyler olmasını istedim. Çikolataların üzerine "Doralata", şekerlere "pamuk şekerim"  yazıldı. Hediye olarak üzerinde Dora'nın silueti olan kokulu taşlar ve Dora'nın fotoğrafı olan kitap ayraçları hazırlandı. Peçetelere, servislere, sulara... her şeyin üzerine Dora'nın fotoğrafı ve ismi kondu.

Her şey güzeldi ama daha özel, daha kalıcı bir hatıra olmasını istiyordum. Dora güzel bir bebek olduğu için yine onun görselinin olduğu bir şeyler... Anne bebek dergilerinin kapaklarındaki bebekler gibi... Bu şekilde bir kaç bebek dergisinde yer alması bana çok çekici geldi. Benim bağlantılarım ve önceden yaptığım işler sayesinde ve tabi kendi güzelliğiyle, Dora bir dergide kapak oldu, bir diğerinde de onun doğumunda yazdığım yazı yayınlandı. Bu şekilde içime sindi, fotoğraf çekimi çok maceralı geçse de, istediğim gibi olmuştu.

Parti günü sabahı gergindim, çok hazırlandığım için aksiliklerden korktum. Nurhayat Silifke'den, anneannemle dayım Ankara'dan gelmişti. Müzikler, video gösterisi uzun emeklerle oluşturulmuştu. Organizasyon, fotoğrafçılar ayrı bir çaba... Annem torununun partisinde kendi sunumları da olsun diye birçok yiyecek hazırladı... Her şey ama her şey çok emek gerektirdi. Misafirler gelmeye başladıktan sonra sakinleştim. Hızla geçen bir üç saatte sürekli kızımla birlikteydim. Çok huysuzlanmadı, yemek istemedi, altı değişmedi ama o hep gülümsedi. Sonuna doğru yorulduğu ve uykusu geldiği için fotoğraflar çekilirken benim boynuma gömülmüş şekilde poz verdi. Annem onu eve götürüp banyo yaptırdı, doyurup uyuttu ve iki saate yakın uyudu... Kuzucuk, onun günüydü ama farkında olmadan bitirdi, belki de olmuştur...

İlk doğum günlerini anneler kendileri için yaparmış. Çocuk hatırlamayacağı için çok abartmamam gerektiğini söyleyenler oldu. Aslında ben bir yıl sonra kızımın dünyaya gelişini kutlayabildim, birçok kişiyle ilk o gün tanıştı. Bu yüzden ne kadar coşkulu olsa az diye düşündüm. Mutlu oldum, eğlendim, sevdiklerimle güzel bir gün geçirdim... Kızım kocaman 1 oldu...















2 yorum:

  1. Bayıldım :) nice mutlu yaşları olsun ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İlk doğum günü annenin bir yılı bitirmiş olmasını kutlamak aslında biraz da... Ben kendim için yaptım sayılır, Dora hatırlamayacak ama güzel bir gündü. Bu yıl böyle bir organizasyon için enerjim yok ne yazık ki.. :))

      Sil