11 Aralık 2012 Salı

Mama sandalyesi

Bir çocuğun sofra kültürü olması çok önemli. Ne yazık ki çevremizdeki çocuklarda bu pek yerleşmedi, genelde önce çocuğu besleyip daha sonra rahatça yemek yiyebilmek istendiği için çocuklarda masada oturma alışkanlığı oluşmuyor. Bunun sıkıntısını en çok dışarıda yemek istediğimizde yaşıyoruz, çocuklar hemen masadan kalkmak ve etrafta dolaşmak istiyorlar. Anne ya da baba da onun peşinde olunca yemekten pek bir şey anlaşılmıyor tabi.
Çocuğun sofra kültürü olması için daha çok küçük yaşlarda, hatta 2 ay civarında, yemek sırasında masaya yakın tutulması, ortamı gözlemlemesinin sağlanması önemli bir faktör aslında. Ek gıdaya geçildiğinde aile ile birlikte sofrada olması, eline çatal-kaşık verilip kendi başına yemeye çalışması desteklenmeli. Bu şekilde doymasa da bir alışkanlık kazanması açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bu durum bizim için çok önemli bir hal aldı, takıntı haline getirdik, “masada oturabilen” bir çocuk yetiştirmek istiyoruz, bakalım becerebilecek miyiz?

Evde yer kaplayan çok sayıda aleti istemediğim için tercihim her seferinde birden fazla işlevi olan parçalar yönünde oldu. Mama sandalyemizi de bu yönde seçtik, daha doğrusu Ece, Arda için kullandığı ve çok memnun kaldığı Kraft’ın önce ana kucağı olarak kullanılan daha sonra mama sandalyesine dönüşebilen modelini bize hediye etti. Yatak odası için beşik almadık, bu ana kucağını kullanacağız, müzik ve sallanma sistemi de olduğu için yardımcı olacak gibi duruyor, Arda üzerinde uyudu 3-4 ay boyunca, ayrıca tekerlikli olduğu için yer değiştirmesi de zor olmayacak. Birkaç ay içinde de masaya yaklaştırmayı planlıyorum, hem alıştığı sandalye olduğu içi rahat edeceğini düşünüyorum, hem de bizim için kolay olacak. Önceden bu tür planlar yapmak bizi yanıltabilir de ama bakalım, benim gibi bir plan delisi için bundan başka seçenek yok ki…


 

2 yorum:

  1. Deneyimlerinizi ve bilgilerinizi insanlara aktardığınız için teşekkür ve tebrik ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Çok naziksiniz, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil