26 Nisan 2013 Cuma

Tavsiye ediyorum...

Hamileyken Dora için alacağım eşyaları ince ince araştırdım, çalışmadığım için zamanım vardı, mağazaları gezdim, forumları okudum, arkadaşlarıma danıştım… Benim bildiklerimle birleştirince başarılı alışveriş yaptığımı düşünüyordum. Gerçekten de öyle oldu, aldıklarımın çoğunu kullandık, bir kısmı tam anlamıyla hayat kurtarıcı oldu. Bazılarını Dora sevmedi, birazına da çok ihtiyacımız olmadı. Üç ayı geride bıraktıktan sonra artık benim de tecrübelerim oluştu. Özellikle bazı parçalarda marka tercihi konusunda zorlanmıştım, not almakta fayda var…

Üç aydır en çok kullandığım şey ne yazık ki süt pompası oldu. Dora iyi ememediği için onu emzirdikten sonra da pompa kullanmam gerekti. Bazen bu nedenle sütün azaldığı düşünsem de sanırım yapmasam çoktan kesilirdi. Ece emzirirken pompalar hakkında fikir edinmeye başlamıştım, Philips Avent hep cazip geldi, arkadaşlarım farklı markalar önerse de ben Avent’in elektrikli pompasını kullandım. Biraz daha pahalı diğer pompalara göre ama kullandıkça çok iyi bir tercih yaptığıma emin oldum. Bir kere çok ufak, motoru üzerine yerleştiriliyor, gereksiz hortumları yok. Kolay sökülüp takılıyor ve temizleniyor. Bir de diğerlerinde olmayan silikon yastıklarını rahat bir kullanım sağlıyor, kesinlikle tavsiye ederim.

Bebek arabası için de çok araştırma yaptım, bu seçimimin de başarılı olduğunu düşünüyorum. Henüz çok fazla kullanmadık ama oto koltuğunun kolayca arabaya monte edilmesi, kolay açılıp kapanması, sağlamlığı, sarsılma, devrilme riskinin olmaması, çantasının kullanışlılığı, sepetinin büyüklüğü sayesinde tüm ailenin gönlünü fethetti Concorde Neo ve oto koltuğu Concorde Air… Annemler Dora’ya hediye olarak almıştı, aslında ben pek kullanamadım, henüz yalnız çıkmadığımız için Dora’yla, yanımda annem babam, Ayhan kim varsa o alıyor arabayı, hepimiz çok memnununuz…

Yatak başı beşiği almadım. Arda’dan tecrübeyle Kraft’ın önce beşik sonra mama sandalyesi olan ürününü kullanmayı planladım. Dora ilk bir ay sabaha karşı yatağında uyuyakaldığı için çok kullanamadık ama gece uykularımız başladıktan sonra bağımlılık yaptı tam anlamıyla… Kucakta, ayakta sallamak gibi şeyler hiç yaşamadık, hafif sallanan beşik ve müziğiyle Dora’nın uyumasını sağlıyor, tabi uykusu geldiyse, gelmediyse zaten hiçbir şekilde uyumuyor. Çok kullanışlı ama artık Dora büyüyor, kolları bacakları çarpmaya başladı, dönmeyi de becerdiğinde üzerinde yatamayacak, kara kara yenden karyolasında sallanmadan uyumaya nasıl döneceğini düşünüyorum şimdi.

Oyun parkı da hayatımızı kolaylaştıran şeylerden biri oldu, Dora iki aylıkken koymaya başladık. Önceleri sallanan oyuncaklar pek dikkatini çekmedi, eli kolu çarpıp tesadüfen ses çıkardıkça hoşuna gitmeye başladı. Tiny Love marka güneşli günler modeli, müzikli bir güneş, çıngıraklı bir kaplumbağa ve bir kurbağa sallanıyor. Kurbağa kızımın favorisi, kendi çapında ona serenat yapıyor ve çok şirin oluyor. Şimdilik salonda koltuğun üzerinde duruyor, oturmaya başlayana kadar üzerinde zaman geçirecek gibi görünüyor.

En sık kullandığımız şeylerden biri sanırım uyku tulumu, hatta en sık kullandığımız şey. Mothercare marka üzerinde Minnie Mouse resmi olan kırmızı bir tulum, Dora’nın eskitebildiği tek eşyası. Ev sıcak olduğu için annem önce gereksiz olduğunu söyleyip sonra kendi aldı ve çok ama çok kullandık. Hem güvenli, battaniye gibi üzerine çekme riski yok, hem de üzerini açıp üşüme riski yok. Her eve, her bebeğe lazım…

Giysi alışverişi için çok fazla marka denemedim, zaten çokça penye tulum aldım. Küçücük bebeğin içinde rahat edeceği tulumlar giymesi gerektiğini düşünüyordum, süslü ama rahatsız giysilerden her zaman uzak durdum. Düşündüğüm gibi de oldu, Dora tulumlarla büyüdü. Tek favorim Mothercare tulumlar, bodyler bu konuda. Erken doğan, yenidoğan, 0-3 ay olmak üzere üç yaş grubundan set kullandık, şimdi 3-6 aya geçtik. Hepsini beyaz kullanmıştık, hem çok şirin hem de kolayca bir arada yıkanabiliyor, küçük parçalar olduğu için bir de renklerine göre ayırmak zor olurdu. Artık renklilere geçtik, onlarda beyaz üzerine renkli desenli. Tulumların eldivenli olması ne kadar önemliymiş, öğrendim. Dokunma duyusunun gelişmesi açısından eldiven giydirmemeyi düşünüyordum ama üç aya kadar bebekler dokunmuyor, resmen kendini tırmalıyor. Dora’nın yüzündeki çizikler o kadar kötü oldu ki, eldivenleri kucağımızdaki kısa süreler dışında hep kapalı tuttuk. Kumaşlar kaliteli, rengi solmuyor, lekeler kolay çıkıyor, 40 derecede yıkanması önerilse de 95 derecede dahi hiçbir sorun olmadı. Çok şık değil ama çok kullanışlı. Bebek giysisi konusunda çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Özellikle kız anneleri bebeklerin altını temizlemenin ne kadar zor olduğunu bilir, cilt katlantılarının arasına giren kakaları, krem kalıntılarını suyla temizlemek imkansız gibi bir şey. Bir çok kişiden bu sıkıntıyı duydum. Bunun için bulduğum bir ürün var, Mustela physiobebe temizleyici sıvı… Çok güzel bir kokusu var ve inanılmaz bir şekilde temizliyor. Yüzünü ve boynunu da siliyorum, yumuşacık, mis gibi oluyor, kesinlikle tavsiye ederim.

Başka bir sıkıntılı durum da dışarı çıkarken yanıma alam gereken mama kutusuydu. Zaten çantaya konulan o kadar çok şey var ki bir de mama kutusunu taşımak, dışarda ölçmek zor oluyordu. Bunun için de bir ürün var, Philips Avent’in mama kutusu. İçinde üç bölme var, her bölmeye bir öğünlük mama konulabiliyor, toplam üç öğün için gereken mama ölçek kullanmadan kolayca hazırlanabiliyor. Benim işimi çok kolaylaştırdı.

İlk haftalarda tüm bebeklerde olduğu gibi Dora’nın da her bezinde kaka oluyordu. Sık değiştirmeye çalışsam da birkaç defa pişik oldu. Birçok pişik kremi var ama çinko içerenler çok etkili. Birçoğu ilaç ama tarım bakanlığı onaylı olan ve çocuk marketlerinde satılanlar da var Desitin gibi, ben Oksizinc kullandım, kesinlikle hayat kurtarıcı.

Bir hafta kadar bir dönem MR çektirdiğim için süt veremedim, sadece mamayla beslendi. Çok huzursuzlukları oldu, özellikle akşamüzeri gaz sancıları. Sanki üç aydan sonra kolik başladı. Zinco işe yaramadı, Sab simplex aldım ama hemen vermedim, önce mamayı Conformil ile değiştirdim. Milupanın gazlı bebekler için özel maması, formu kötü, rengi de, tam erimiyor gibi hissettiriyor ama işe yaradı. Aynı zamanda anne sütüne dönmesinin de payı var ama bir haftada kurtulduk huzursuzluklardan. Büyük bebekte daha zor, gülümsemeye çalışırken birden canı acıyor ve yardım ister gibi bakıp ağlamaya başlıyordu, insanın içi parçalanıyor. Conformil bu nedenle bana çok iyi geldi. Sürekli kullanabilirdim ama hem reflüyü arttırdı, gece öksürmeye başladı hem de ambalajı kullanışlı değil. Faydalı bir tecrübe olarak kaldı.

Her zaman yenidoğan annelerine bebeklerin burnunu serum fizyolojik ve burun aspiratörü ile açmalarını öneririm. Otribebe favorimdi aspiratör için ama pilli Santebebe marka aspiratörü keşfedip almıştım, çok kullanışlı, her sabah kızımın burnunu açıyorum, rahat nefes almaya başlayınca mutlu oluyor.

Dora’ya hamileyken klasik müzik dinletmiştim, hala da devam ediyorum ama özellikle ilk bir ay bir CD çok faydalı oldu, kalp ritmi üzerine klasik müzik notaları eklenmiş, derginin armağanıydı, saklamışım, çok iyi etmişim. Üzerinde Music for Mother&Baby yazıyor. İlk ay anne karnındaymış hissini hatırladığından bu CD ile kolayca uyudu, sonra unuttu tabi kalp atımlarımı ama ilk ay için hayat kurtarıcı, e-bebekte satılıyordu sanırım.

İki şey var, çok özel ya da farklı değil ama elimin altında ne kadar çok varsa o kadar iyi. Annem neyse ki ikisinden de bol miktarda almış. İlki battaniyeler, üzerine örttüm, altına serdim, polar, penye, delikli… kullandım da kullandım. İkicisi de ağız bezleri, ben penye olanları sevdim, biraz daha kalın ve çok kullanışlı, bol miktarda olmalı.

Ne yazık ki sütle ilgili sıkıntılarım ilk aydan sonra sürekli devam etti. Eskiden annelere söylediğim şeylerin gazabına uğradım, çok istememe rağmen Dora’yı yalnızca üç hafta sadece anne sütü ile besleyebildim. Sütü arttırmak için birçok şey denedim, Humana Still Tee anne sütü arttırıcı çay, Promalt malt içeceği, GNC Brewer' s Yeast malt tablet düzenli olarak kullandıklarım. Aksattığım zaman sütün azaldığını biliyorum, bu nedenle bir süre daha kullanmak durumundayım.

Dora’nın sonradan ortaya çıkan kolik döneminde ağrılarını azaltmak için sıcak su torbasını çok kullandık. Bebe D’or marka, bebekler için üretilmiş, polar kılıfı yanık riskini azaltıyor. Oldukça işimize yaradı, karnına koyunca Dora’yı rahatlatıyordu, bebekli evde mutlaka olması gerekiyor.

Üç aydan sonra Dora emmeyi keşfetti ve bu defa kaçırdığı üç ayı telafi etmek için emiyor gibi, ara vermek bilmiyor. Bu durum tabi bana ağrı ve acı olarak dönüyor. Lansinoh marka lanolin içeren krem kadın doğumcularında favorisi zaten, ben de çok memnunum.

Temizleme pamuğu, alt açma örtüsü, deterjan gibi ihtiyaçlarım için Baby&Me markasını kullandım. Hepsi oldukça iyi, pamuklar çok kullanışlı, alt açma örtüsü ince ve çok geniş, deterjan beklememiş lekeleri iyi çıkarıyor, beklerse biraz zor, e-bebek’in kendi ürünleri, ben sevdim.

Dora’nın kirli bezlerini ne yapacağımızı ilk başlarda düşünmemiştik, doğuma az bir süre kala bebek bezi çöp kovasını keşfettim, Önce gereksiz geldi, sonra düşününce almaya karar verdim. Verdiğim iyi kararlardan biriymiş. Beklemiş bez gerçekten kötü kokuyor, hiçbir poşet de işe yaramıyor. Apartmanda her katta çöp kutumuz var ama bu defa da bina kokuyor. Korbell marka bu kovayı e-bebekten aldım, oldukça kullanışlı, Dora’nın odasında duruyor, 2-3 güde dolunca atıyorum ama hiç koku çıkarmıyor. Şu anda onsuz kalmayı düşünemiyorum bile.

Bebeklerin sürekli sırtüstü yatmaları başlarının arkasını düzleştirdiğinden kötü bir görüntüye sebep oluyor, ben buna her zaman takılıyordum. Annem yan yatırarak engelleyebileceğimizi söylese de pek güvenemedim. Araştırırken Theraline düz kafa yastığını buldum. Aslında bir yaşın altında bebeklere yastık kullanılmaz ama bu çok ince formlu ve delikli olduğu için sıkıntı yaratmıyor. İki tane aldım, Dora’ya, sürekli kullanıyorum. İki hafta ara verdim ve sonrasında gerçekten işe yaradığına emin oldum. Bir yaşına kadar kullanmayı planlıyorum. Aldığım için çok mutlu olduğum şeylerden biri de bu yastık.

Ateş ölçer seçerken de çok araştırmıştım. Braun genelde en tercih edilen marka olmasına rağmen ben Weewell ateş ölçer aldım. Filtresiz kullanımı, oda, su, mama ısısını ölçebilmesi benim için tercih sebebiydi. Gerçekten de Dora’nın ateşini ölçmekten çok mamanın ya da sütün sıcaklığını kontrol etmek için kullanıyoruz, banyo suyunun sıcaklığını ölçüyoruz, gün içine elimizden düşmüyor. Dışarı çıkarken de yanıma alıyorum. Bir ateş ölçere bu kadar bağlanabileceğimi tahmin etmezdim.

Emzirme yastığını Dora ilk aylarda emmediği için çok kullanamadım ama son bir aydır sürekli belimde. Basit bir C yastık, emzirme konforunu arttırıyor, Ayhan da severken ya da uyuturken kullanıyor, daha sonra oturmasına destek için de kullanabileceğiz, alternatifsiz değil ama kullanışlı. Aynı şekilde Dora’nın odasına aldığımız anne koltuğunu da emzirmek için kullanamadım ama biberonla beslerken, Dora’yı sakinleştirmek için ya da sadece odada olabilmek için ihtiyacım oldu. Bebeğin odasında bir koltuk olması şart, sallana koltuk da iyi bir tercih.

Aldığım için çok mutlu olduğum birçok şeyin yanında gereksiz yere alınmış, kullanamadığım ya da sevmediğim şeyler de oldu. Giysi tercihleri için tecrübe şartmış, anne tecrübesi bile yetmiyor. Chicco’yu severdim, şık şeyler üretiyor, kaliteli de ama bedenler konusunda çok tutarsız. Dora’nın bedeniyle uyuşmamasını kabul edebilirdim, uygun olanı alırdım ama kendi içinde de uyuşmuyor. Şu anda 3 ay için body ve 9 ay için tulumu birlikte giyiyor, 4 ayı dolmak üzere ama üzerine bunlar oluyor. Doğumdan önce aldıklarımı aylarına göre yerleştirmiştim ama Mothercare giysilerle karşılaştırarak yeniden düzenledim. Bundan sonra da Chicco’ya alışverişe giderken yanıma üzerine olan bir şeyler almayı planlıyorum. Markanın dışında alıp ama giydiremediğim şeylerin arasında iki parçalı takımlarda var, bana kullanışlı gelmedi, tek parça tulumlar hem açılmaması hem de rahatsız etmemesi açısından daha cazipti. Tulumların da çıtçıtları ortadan olanlar kullanışlı, yandan çıtçıtlı tulumları giydirirken bacaklarını zorlamak gerektiğinden onları da sevmedim. Penye eldivenleri hem elinde durmadığı için hem de eldivenli tulumlar daha kullanışlı olduğundan kullanamadım. Anneanne, babaanne ve diğer teyzelerin ördüğü yün, yelek, hırka patik vs. ev sıcak olduğu için gerekmedi, birkaç defa denediğimde de Dora’nın cildini tahriş ettiler, kullanamadık. El emeğine yazık oldu.

Banyo filesini çok kullanışlı olacağını düşünerek almıştım, ilk haftalarda bir süre işe yardı ama biraz büyüyüp ağırlaşınca içine gömülmeye başladı, kısa sürede süngere geçmek zorunda aldık. Suyun içinde kalacağını düşündüğüm için süngeri başta tercih etmemiştim ama süngerin boyunu aşacak kadar çok su birikmiyor zaten. Kalıp bebe sabununu da kullanamadık, köpürmüyor ve çok kayıyor, onun yerine Sebamed’in banyo köpüğünü kullandık.

Bir hevesle göğüs kalkanı almıştım, sanki çok sütüm gelecekmiş gibi ama ne yazık ki deneme şansım bile olmadı, doğumdan önce almaya gerek yokmuş. Daha sonra ihtiyaç duyarak aldığım silikon meme uçlarını da kullanamadım, Dora sevmedi, daha doğrusu ememedi, onun içinden süt çıkarabilecek kadar güçlü çekemedi, zarif kızım.

Babasling de heves ettiğim ama kullanamadığım bir ürün. Dora’yı asacaktım göğsüme, rahat rahat dolaşacaktım. İlk haftalarda küçük olduğu için ben cesaret edemedim. Biraz büyüyünce de içinde sıkıntılar bastı kızıma, hiç sevmedi, ne zaman koysam ağlamaya başladı. Şimdi kanguru düşünüyorum ama o da omurgasına dengesiz baskı yapacağı için elim gitmiyor. Hem onu da sever mi bilmiyorum, zaten ağırlaşıyor, benim omurgama da yazık.

Yan yatma yastığı bir mucize olarak düşünüp aldığım, Dora’yı içine yatırıp güvenle bırakacağımı umduğum ama daha yenidoğanken Dora’nın üstünden atlayıp döndüğü, uzun zamandır tekrar denemeye cesaret edemediğim bir şey olarak dolaptaki yerini aldı.

Birçok eşya daha var çok araştırarak aldığım, sık sık kullandığım ama alternatifi olabilecek, mutlaka vazgeçilmez olmayan. Zamanla, Dora büyüdükçe mutlaka yeni şeyler eklenir, belki fikirlerim değişir ama şimdilik durum böyle…

http://drskaraca.blogspot.com/2012/12/bu-konu-herkese-gore-baska-dogrular.html

41 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş, her satırını dikkatle okudum. Bakalım beni neler bekliyor olacak...
    Çok teşekkürler,
    Sevgiler
    Merve

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Merve, faydalı olabildiysem ne güzel. Umarım siz de sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza, kesinlikle sizi çok eğlenceli günler bekliyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Bebegim 4 aylik oldu.Bahsettiginiz yastiktan ne yazikki haberim yoktu bubyuzdeb bebegimin kafasi yassi ve yamuk suanda acaba yastigi simdi kullanmaya baslasam faydasi olurmu?
    Yardimci olabilirseniz cok sevinirim
    Tesekkurler
    Asli

    YanıtlaSil
  4. Kafa kemikleri 1 yaşına kadar şekilleniyor, bence yardımcı olacaktır. Yastığın tanıtımında da 1 yaşına kadar kullanılmasını öneriyorlardı.

    YanıtlaSil
  5. Ebeyim 6aylikta oglusuma gebeyim bildigimi zannettigim hersey kafami karistiriyor blogunuzu cok sevdim ozellikle bu yaziniz cok isime yariyacak bende mothercare tulumlarini bol bol aldim gogus pompasi ve ates olceri hep dusundugum malzemler cok cok tesrkkurler ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, öncelikle sizi tebrik ederim. Umarım sağlıkla alırsınız oğlunuzu kucağınıza... Çok haklısınız, özellikle ilk bebeğinizse kafanızın karışması çok normal, bazen bilmek de zorluk yaratıyor. Ben bile çocuk uzmanı olmama rağmen birçok şeyi araştırma ihtiyacı hissettim. Faydalı olabilmek çok güzel, herhangi bir konuda ihtiyacınız olursa yardımcı olmaya çalışırım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. 18 haftalık hamileyim ve inanın neye nereden başlayacağımı bilemiyorum. Bir sürü listeye bakıyorum; herkes birbirinden farklı markaları tercih ediyor. Bu liste gerçekten faydalı olacak, ellerinize sağlık.

    Öncelikle odasını halletsem diğer eşyalarını aldığımda yıkayıp ütüleyip yerleştirmesi kolay olur sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sizi tebrik ederim. Haklısınız, hazırlık döneminde bilmediğiniz eşyalar ve markalar arasında seçim yapmak zor oluyor. Bu nedenle özellikle kullandıktan sonra tecrübelerimi paylaşmak istedim. Oda konusunda haklısınız, seçtikten sonra hazırlanması bir ayı buluyor, biraz da havalanması gerekiyor. Bu dönemde evde paketler olması zor oluyor. Odaya karar verip hazırlamak kurtarıcı olacaktır. Sağlıkla almanızı dilerim bebeğinizi kucağınıza...

      Sil
  8. Teşekürler cok memnun kaldım yazınızdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle teşekkür etmek için yorum bırakanlara bayılıyorum, çok tatlısınız, ben teşekkür ederim...

      Sil
  9. Teşekkür ederiz tecrübelerinizi paylaştığınız için..
    Ben de bebek arabası seçiminde zorlanıyorum. Sizin aldığınız travel sistem mi? Yenidoğan araba koltuğunun takıldığı sistem ile travel sistem arasında seçim yapamıyorum. Yarı yarıya fiyat farkı var. Travel sisteme verilen paraya değiyor mu? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben ana kucağının monte edilebildiği bir bebek arabası aldım ve çok memnunum. Bu konuda ayrı bir yazı yazmıştım. Sevgiler.
      http://drskaraca.blogspot.com.tr/search/label/bebek%20arabas%C4%B1

      Sil
  10. Dr Hanım blogunuzu düz kafa yastıgı hakkında yazdığınız yorumdan sonra adınızı aratarak buldum iyi ki de bulmusum vallahi çok faydalı oldu bana sizden bir şey istirham edeceğim Avent göğüs pompasının cekimi iyi mi acaba yani vakum gücü ben de pompa arayısındayım da kullanan birine sormak istedim bu arada o tatlı kızınızın kapağı oldugu dergi bende de mevcut ne tatlı maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana... Ben Avent pompayı uzun süre kullandım ve çok memnun kaldım, boyutları nedeniyle de çok kullanışlı, umarım sizin de işinizi görür. Sevgiler.

      Sil
  11. Sevgiler bizden Doktor Hanım, bloğunuzu satır satır okuyorum çok bilgilendirici her cümleniz,, sorumun cevabı için de tekrar teşekkür ederim ayrıca dil bilgisine de bu denli hakim olmanız bir öğretmen olarak beni çok mutlu etti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çok naziksiniz. Dil bilgisi inanın benim için de çok önemli... Görüşmek üzere, sevgiler...

      Sil
  12. Dr Sinem Hanım yazılarınızı takip ediyorum ve çok faydalı buluyorum.sormak istedgm bişey var.normal dogum yapmama ragmen sütüm 10gün geç geldi ve hala çok az kullanmadıgım şey kalmadi(malt galaktago..) bu sürede bebeğimi mamayla besledik. sizdede benzer bi problem olmuş sanırım 3 aydan sonra emmeye başladı demişsiniz. 40günümüz yeni doldu..bebeğimi memeye nasıl alıştırabilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilk haftalarda bazı bebekler güçsüz olabiliyor, süt az olabiliyor... Bu gibi nedenlerle biberon verilirse biberonun yoğun akışına alışan bebek emmek için güç harcamak istemiyor. Benim önerdiğim, aynı zamanda yaptığım, her beslenme öncesi, özellikle açken göğsünüze tutmanız, büyüyüp güçlendikçe daha rahat emecek ve anne sütünü tercih edecektir. Sevgiler...

      Sil
  13. Dogumuma oniki hafta kala bu yaziyi gordugum ve cogu urunde sizinle ayni seyleri tercih etmis oldugum icin baya bi rahatladim. Cok faydali bir yazi olmus kesinlikle elinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çok naziksiniz. Umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza...

      Sil
  14. Dönüp dönüp bakıyorum listenize :) benim oğlum 2.5 aylık oldu bile :) sağlıklı büyüyen huzurlu mutlu bir bebek ama çok inatçı. Kusmalara karşı sırt üstü kafası yanda yatırıyoruz ama ısrarla sağ tarafa çeviriyor kafasını. Yan yatırıp arkasına destek falan koyamıyorum kendi 40 günlükten itibaren yan dönüyor ve arkasına bir şey konulup da dönemeyince çok ağlıyor. Ana kucağında, oto koltuğunda vsde hep aynı tarafa yatmaktan sağ tarafı düzleşti sol tarafında hafif sivrilik var. Gittiğimiz iki doktordan biri sivri olan tarafa yatırın dedi; ama beceremiyorum uyurken kafasını tutup çevirmek istediğimde resmen kendini kasarak direniyor, diğer doktor da kendiliğinden düzelir dedi. Sizce düzelir mi ? Bir de düz kafa yastığı en azından sırt üstü yatmasını sağlar mı
    . Ya da bu sürekli tek tarafı kullanma sorunu için ne yapabiliriz? Ikı üç gün düzeliyor gibi oluyor iki tarafı da kullanıyor, sonra yine hep sağa yatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bebekler kolay alışkanlık ediniyorlar ve alışkanlıklarına çok bağlı oluyorlar. Yan yatış sağlamak için yapılmış yastıklar var, önden ve arkadan sarıp sabitliyor. Üzerinden dönmesi daha zor. Büyüdükçe sabitlemek daha zorlaşacak

      Sil
    2. Merhabalar. Çok teşekkür ederim cevabınız için. Daha önce yazmıştım ama yorumum gitmedi sanırım.
      Düz kafa yastığını aldım, gerçekten harika bir ürün. Uyumadığı zamanlarda örneğin arabasında, oyun halısında vs sırt üstü çok vakit harcıyor. Yan yatış yastıklarına da baktım ancak gördüğüm iki üç model o kadar inceydi ki onların üstünden anında döner, hatta yüzüstü dönmek için kullanır onları. Kendimiz sert bir battaniyeyi rulo yaparak arkasına koyuyoruz önüne de küçük bir şey koyuyoruz.
      Gün içinde de oyun halısında ilgisini çeken oyuncakları dönmediği tarafa asarak başında bekleyerek dönmesini sağlamaya çalışıyorum. Eskisine göre düzeldi gibi bu ara, inşallah böyle devam eder.
      Biraz ellerini keşfetmesi ile de ilgiliydi sanırım. Önce sağ elini keşfettiği için hep o tarafa yöneliyordu, artık iki elini de kullandığı için iki tarafa da yatıyor ama yine de sağı daha çok tercih ediyor

      Sil
  15. Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Çok faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  16. merhaba yazdıklarınızı dikkatle okudum ve cok faydalı oldu.Yalnız merak etiigim bir sey var.Bebek karyolasının yatağını nerden temin ettiniz acaba?Nasıl bir ürün kullanmak sağlıklı olur karar veremedim bir türlü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, zor bir seçim gerçekten. Ben Yataş'ın "Agu" modelini aldım. Dora 6 ayından itibaren kendi odasında yatıyor. 1.5 yıldır bir sıkıntımız olmadı, hatta dışarda uyuduğunda kendi yatağını arıyor. :))

      Sil
  17. Merhaba,
    Çok güzel ,uzun ve emek dolu bir yazı olmuş, teşekkürler.
    Oğlum için saatlerce araştırma yapmak zorunda kalmıştım :(
    Ben aşağıdaki siteleri önerebilirim, karşılaştırma yapmak için birebir.

    http://www.akakce.com/arama/?q=bebek+arabas%FD
    http://bebekurunleri.bebeksayfasi.com/category/15/0
    http://www.alve.com/c/177/bebek-arabasi.html?o=bebek+arabas%C4%B1

    iyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilginize teşekkür ederim. Verdiğiniz siteler yardımcı olacaktır. Sevgiler.

      Sil
  18. mrb.yaziniz cok faydali olmus.lakin bende oglum dogmadan theraline yastik almistim.sezeranla gununde dogum yaptigim icin oglumun kafasi cok guzeldi. .bu yastiga guvenerekten hep sirt ustu yatırdım. simdi 3 aylık lakin kafasinin arkasi duzlesti..alistigindan baska turlude yatiramiyorum..sizce eski haline dönebilir mi ne yapmam gerek arkasi hem duzlesti hemde tepenin biraz asagisi yuvarlak sekilde hafif cokuntu var..

    YanıtlaSil
  19. Sinem Hanım, çok güzel bir yazı olmuş. 2 sene olmasına rağmen hala okunuyor olması bunun güzel bir göstergesi. Biz de uzun uğraşlar sonucu bebek arabasında bugaboo'dan yana tercihimizi yaptık. Distribütörleri Opera İstanbul çok yardımcı oldu ve iyiki de bizi ikna etmişler.

    YanıtlaSil
  20. İyigunler oğlum 5 aylik oldu düz kafa yastigi sizce hala oseyararmi kafesinin arkasi çok duzlesti ve bu durum beni çok uzuyor birde markasi varmi bu yastigin cvp yazarsanız çok sevinirim şimdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yastık için biraz büyümüş gibi ama özellikle kafa şekil bozukluklarında kullanılan egzersiz ve kask tedavisi var, bunlar denenebilir. http://www.cranialtedavimerkezi.com/ inceleyebilirsiniz

      Sil
  21. İyigunler oğlum 5 aylik oldu düz kafa yastigi sizce hala oseyararmi kafesinin arkasi çok duzlesti ve bu durum beni çok uzuyor birde markasi varmi bu yastigin cvp yazarsanız çok sevinirim şimdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  22. Merhaba 16 haftalık gebeyim.Sanırım blogunuzdan çok faydalanacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Merhaba,

    güzel paylaşım için teşekkürler, sizce emzirme minderi gerekli mi ? hangisini almalıyım http://www.bumudur.com/bebek/c/l/emzirme-minderi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim. Ben "C" şeklinde olanlardan kullanmıştım ama bence acele etmeyin, ihtiyaçlarınız şekillendikten sonra uygun olanı almanızı öneririm. Sevgiler

      Sil
  24. Çok faydalı bir yazi olmus gercekten.

    YanıtlaSil
  25. detaylı anlatımınız için teşekkürler,
    aralarından bir kaç tane ürünü almıştım ama benim içinde güzel bir fikir oldu
    şu sitede de bir kaç bebekler için pratik ürünler avr
    isterseniz bi göz atın :)
    http://www.indirimvekalite.com/anne-bebek-oyuncak-k-22/

    YanıtlaSil
  26. Mrb ben yan yatıs yastıgı arıorum nerden alsınız o yastıgı yardımcı olurmysunuz

    YanıtlaSil
  27. Merhaba bebeğim 2 aylık oldu kafasının arkası dümdüz oldu üst tarafı sifrileşti yastığı kullansam düzelir mi

    YanıtlaSil